Even voorstellen

(Vervolg van de homepagina)

Als kind was ik iemand waarbij de emoties soms alle kanten op vlogen.

Als opgroeiende puber vond ik dat maar lastig, al die gevoelens waarbij ik het gevoel had dat ze totaal niet te sturen waren. Daardoor heb ik me vaak machteloos gevoeld. Alsof alles me maar overkwam en ik er geen grip op had.

De grootste, en allereerste levens veranderende keuze die ik maakte, los van wat anderen van mij dachten, was dat ik vegetarisch ging worden.

Toen ik ging autolessen op mijn 18e zei mijn leraar “jij voelt meer dan andere mensen, ga daar later maar iets mee doen!”.

Jarenlang snapte ik niet wat hij hiermee bedoelde. Tot ik van verbazing erachter kwam dat ik hooggevoelig ben, en zag dat meer als last dan als kracht.

Ik ben een opleiding gaan doen voor dierenverzorging (MBO) maar vond uiteindelijk niet de baan waar mijn passie lag.

Jarenlang heb ik 40 uur gewerkt, bij diverse bedrijven om erachter te komen dat ik met mensen wil werken.

Ik heb me altijd gefascineerd gevoeld voor het gedrag van de mens, waarom doen ze wat ze doen?
Tot ik op een zorgboerderij kwam en passie voelde voor mensen met een verstandelijke beperking.
De opleiding die daarbij aansloot was Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) op de Fontys (HBO).
Deze opleiding heb ik in deeltijd gevolgd en afgerond, en werkte daarnaast bij een antroposofische zorginstelling in Eindhoven. Waar ik geleerd heb om altijd oog te hebben voor de gehele mens (holistische blik).

In mijn leven heb ik nooit echt de rode draad kunnen volgen en heb veel last gehad van mijn emoties die alle kanten op schoten. Zelfs heb ik een burn-out gehad en depressies.
Ondertussen had ik 2 prachtige kinderen mogen krijgen, in 2015 en 2017 die me veel spiegelden.

Zij hebben mij dat zetje in de goede richting gegeven omdat ik zo geconfronteerd werd met de pijnlijke stukken in mezelf, mijn trauma’s, en mijn life events die me naar beneden hebben gehaald. Daar kwamen mijn emoties bovenop.

Ik liep compleet vast. Ouderschap vraagt veel van je, vooral als je 2 energieke jongens krijgt waarbij er 1 een huilbaby was.

Toen ik 3 jaar geleden helemaal stil kwam staan in het leven, door spit in mijn rug kwam ik erachter dat de oplossing van het probleem niet is ‘weglopen van je pijn’ maar juist helemaal in de pijn zakken en voelen waarom dit allemaal op mijn pad kwam.

Ik geloof namelijk, door alles wat ik heb meegemaakt, dat dingen in ons leven komen met een boodschap. Willen we de boodschap van de ziel ontcijferen, dan zullen we diep naar binnen moeten keren.

Toen ik merkte dat ik op mijn werk als persoonlijk begeleider, vaker over mijn eigen grenzen heen ging en ik steeds maar verder afraakte van mijn kernpotentie heb ik besloten om na 12 jaar daar te stoppen en voor mezelf te kiezen.

Wil jij ook helemaal in jouw eigen kracht komen, en geen slachtoffer meer zijn?
Contact me!

Kvk: 89061853

BTW-id: NL004689416B29

Copyright © 2023 – 2024, Natuurlijk bij Deborah

Webdesign door Lijn-B